Με λουκέτο κινδυνεύουν τα Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ

Αρ. Πρωτ. 23719/29.09.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 Η ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται αμείωτη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της βρέθηκαν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ). Στο νομοσχέδιο, που αφορά στα Κέντρα αυτά, αντί να ενισχυθεί ο θεσμός αυτών των μονάδων, αντί να στηριχθούν και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες, που λειτουργούν προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, καταργούνται και μετατρέπονται σε Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, ως αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες των οικείων γεωγραφικά νοσοκομείων τους.

Η Κυβέρνηση, προφανώς αγνοεί το έργο που παράγουν και την προσφορά των Κέντρων αυτών προς τα άτομα με αναπηρία. Τα Κέντρα εξυπηρετούν καθημερινά άτομα με προβλήματα αναπηρίας, δίνοντας τους ελπίδα. Η Κυβέρνηση με τη σκληρή και ανάλγητη τακτική της καταργεί αυτή τη συνεισφορά, αποδεικνύει το αντικοινωνικό της πρόσωπο και την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, που την διακρίνει. Αδυνατεί να αντιληφθεί, ότι η κατάργηση αυτών των Κέντρων θα έχει αρνητικές συνέπειες στα άτομα με αναπηρία. Προέχει και πρέπει να προωθηθεί η στελέχωσή τους και η ενίσχυσή τους με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να στελεχώσει τα Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ με το κατάλληλο προσωπικό, έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία τους προς όφελος των ατόμων με αναπηρία;

Απάντηση Υπουργείου